Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών


 

Ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχμών ανήκει στην Ομάδα Προσανατολισμού Εφαρμοσμένων Τεχνών και Καλλιτεχνικών Εφαρμογών και έχει τις παρακάτω ειδικότητες:

  • Γραφικών Τεχνών
  • Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων

 

Εργαστήρια του Τομέα

 

Εργαστήριο γραφιστικής

Στα εργαστήρια Γραφιστικής, οι μαθητές εργάζονται σε μεγάλα επίπεδα σχεδιαστήρια, σχεδιάζουν, ζωγραφίζουν, και δημιουργούν έντυπες σελίδες, διαφημίσεις, αφίσες, λογότυπα, κάρτες, διαφημιστικά φυλλάδια, κ.α. Οι εργασίες γίνονται στο χέρι, αλλά εάν χρειαστεί και με την βοήθεια του Η/Υ και του εκτυπωτή. Διατίθενται υλικά ζωγραφικής, χαρτόνια, σχεδιαστικά εργαλεία, φωτοτράπεζα, πλαστικοποιητής.

 

 

 

Εργαστήριο ελεύθερου σχεδίου

Στο εργαστήριο του Ελευθέρου Σχεδίου και Χρώματος, οι μαθητές ζωγραφίζουν σε ειδικά καβαλέτα, συνθέσεις και προτομές, με μαύρο μολύβι, ή κάρβουνο, ή με χρώματα.

 

 

 

 

Εργαστήριο γραμμικού σχεδίου

Στο εργαστήριο Γραμμικού Σχεδίου, οι μαθητές δημιουργούν γραμμικά σχέδια σε χαρτί, με χάρακες, παραλληλογράφους, και πενάκια. Εργάζονται σε ατομικά επικλινή σχεδιαστήρια, με τοποθετημένους παραλληλογράφους.

 

 

 

 

Εργαστήριο φωτογραφίας

Στο εργαστήριο Φωτογραφίας, υπάρχει σκοτεινός θάλαμος και κατάλληλος εξοπλισμός για να μπορούν οι μαθητές να φωτογραφίζουν, να εμφανίζουν και να επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους αναλογικές, ή ψηφιακές.