Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 2016 στο Κοντομαρί - Χανίων

Εδώ και πολλά χρόνια ο Σύλλογος καθηγητών, οι υπεύθυνοι των Σχολικών Εορτών και ο Διευθυντής του Σχολείου μας, ψάχναμε τρόπους και διερευνούσαμε τις συνθήκες που θα έκαναν τις Σχολικές Εορτές περισσότερο ελκυστικές, ενδιαφέρουσες και επικοδομητικές για τους μαθητές και για τους καθηγητές.

Έτσι την φετινή χρονιά (2016) ξεφύγαμε από τα καθιερωμένα. Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου μεταβήκαμε στο χωριό Κοντομαρί του Δήμου Πλατανιά με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Αφού έγινε Τρισάγιο, κατάθεση Στεφάνων και ομιλίες των εκπροσώπων της Τοπικής Αρχής, της Σχολικής Επιτροπής του Νομού και του Διευθυντή του Σχολείου, μεταβήκαμε στην Αίθουσα του  Πολιτιστικού  Κέντρου όπου κάναμε τη Σχολική Εορτή προς τιμή των Πεσόντων και των Κατοίκων του Ιστορικού Κοντομαρίου.

Από τα σημαντικά και πλέον ενδιαφέροντα μέρη της Εορτής μας, ήταν η αφήγηση των γεγονότων της εκτέλεσης των ανδρών του χωριού το 1941, από τον αυτόπτη μάρτυρα κ. Βασίλη Παπαδάκη. Με αφορμή αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία δημιουργήσαμε το παρακάτω απόσπασμα ταινίας. Οι φωτογραφίες είναι οι αυθεντικές της τότε εκτέλεσης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο κανάλι μας στο Youtube.

 

Η Νέα Τηλεόραση Κρήτης κάλυψε τηλεοπτικά την εκδήλωσή μας.

Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε μια τόσο ενδιαφέρουσα και συγκινητική Σχολική Εορτή , κοντά στην κοινωνία και την ιστορία του Τόπου μας και μακρυά από τα πολλές φορές ασφυκτικά πλαίσια Δράσης του Σχολικού Περιβάλλοντος.